Esztergom

Nyertes sportfogadási szelvényeket loptak

Elítélték azokat az elkövetőket, akik azért itatták le az esztergomi panzióban lakó sértettet, hogy tőle a nyertes sportfogadási szelvényeket ellophassák.

A vádirat szerint az esztergomi panzióban lakó sértett 2020. május 25-én 897.500 Ft értékben vásárolt sportfogadási szelvényeket, amelyekkel 1.097.060 forintot nyert.

Az egyik elkövető szintén a panzióban lakott, tudott a sértett sportfogadási szokásairól, nyereményeiről. Ez a férfi rábírta társait arra, hogy a sértettől a minden bizonnyal nyertes szelvényeit lopják el, valamint a sértettet a panzióból elcsalta egy esztergom-kertvárosi lakásba. Itt az elkövetők a sértettet leitatták.

A sértett panzióból távozását követően az elkövetők ismeretlen társa a sértett apartmanját átkutatta, a szobában a sértett által elrejtett szelvényeket fellelte és ellopta, azokat a társainak átadta.

Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények nyertek, ezért azok kiváltásával társait megbízta. Három elkövető Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket azért, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság 2023. április 21-én két férfival szemben egyenként 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést és 320.000 forint pénzbüntetést, egy nővel és egy férfival szemben egyeként 450.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság kötelezte egyetemlegesen az elkövetőket arra, hogy a sértettnek okozott kárt fizessék meg. A büntetővégzés három elkövetővel szemben jogerős, azt az ügyész tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció