Hírek

Veréssel fenyegette a jegyellenőrt, Leányváron leszállították

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a nővel szemben, aki veréssel fenyegette a jegyellenőrt, mivel a jegyellenőr a maszkviselés szabályainak megszegése miatt le akarta szállítani a vonatról az Esztergom-Budapest vasútvonalon.

A vádirat szerint a nő 2021. június 15-én Esztergomból Budapestre utazott vonaton. A jegyvizsgáló kérte a nő jegyét, aki azt úgy adta át, hogy közben trágárul szólt hozzá.  A jegyvizsgáló sértett folytatta a jegyek ellenőrzését, anélkül, hogy reagált volna a nő megjegyzésére, akit a vele utazó élettársa nyugtatni próbált. Később a jegyvizsgáló felszólította a nőt, hogy vegye fel a maszkját, mert azt kötelező viselni a vonaton, mire a nő erre azt válaszolta, hogy semmi köze hozzá.

A sértett közölte a nővel, hogy a maszkot nem viselő utasok kizárhatók az utazásból, mire az elkövető a szája elé tett egy maszkot, azt azonban nem helyezte fel az arcára. Később a nő a vagonban az ajtó felé igyekvő sértettet szidalmazta, megfenyegette, hogy meg fogja verni, fel fogja jelenteni, ha le meri szállítani a vonatról, és fenyegetően feléje indult. Ekkor az élettársa visszahúzta és leültette a nőt. Az elkövető ekkor már újra nem viselt maszkot, ezért a sértett ismételten felszólította az utazás feltételeinek betartására, és jelezte, hogy maszk nélkül nem utazhat tovább. Az elkövető nem volt hajlandó leszállni, ezért a sértett a vezető jegyvizsgáló segítségét kérte telefonon keresztül. Ezt látva a nő megragadta a sértett bal kezét, hogy abban tartott telefonját elvegye tőle, de ez nem sikerült neki, mert a sértett eltolta magától a másik kezével. A nőt az élettársa húzta el a sértett közeléből. Végül az elkövetőt a két jegyvizsgáló Leányvár állomáson szállította le a vonatról.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság a 2023. április 14-én 1 év 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében a nővel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció (MÁV Zrt.)