Dorog

Országos bajnokságon vett részt két dorogi birkózó

Április 8-án, szombaton két szakág huszonkét súlycsoportjában osztottak országos bajnoki címet az U15-ös korosztályban, amelynek idén Magyarország rendezi az Európa-bajnokságát – számolt be a hírről hivatalos honlapján a Magyar Birkózók Szövetsége. A megmérettetésen Dorogról két birkózó vett részt, akik remekül zárták a versenyt, egy bajnoki címmel és egy bronzéremmel.

Közel kétszázötven serdülőkorú birkózó sorakozott fel a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban megrendezett Plusmarket-kupán, amely egyben az idei U15-ös szabadfogású és női országos bajnokságnak felelt meg. Szabadfogásban az angyalföldi Vasas SC, valamint a Ceglédi VSE csapata duplázott, míg a további hét aranyérem Pesterzsébetre, Orosházára, Abonyba, Dorogra, Törökszentmiklósra, Tatabányára, valamint a BVSC-Zuglóhoz került.

A fiúk csapatpontversenyében az egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szerző ESMTK végzett az élen, két ponttal megelőzve a Ceglédet, tízzel pedig a Vasast. A lányok versenyében három duplázó klub is volt. A Dél-Zselic mellett az ESMTK és a Csepel TC is két-két aranyéremnek örülhetett, míg egy-egy első helyezettje lett a Tatabányának, a Vasasnak, a Győrnek, a Diósgyőrnek és a Ferencvárosnak is. Ami az összesített eredményeket illeti, a női csapatpontversenyben a Tatabánya zárt az élen, két egységgel a második Dél-Zselic, és öttel a harmadik Csepel előtt.

Eredmények (Dorogi AC – birkózó szakosztály):

  • 62 kg Torda Regő – 1. hely
  • 68 kg Szilágyi Dominik – 3. hely

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
Borítókép: Dorogi AC

Megosztás