Esztergom

Lampionos Hajós Felvonulást rendeznek Esztergomban

Április 29-30. között a járműveké lesz a főszerep Esztergomban, hiszen ekkor rendezik meg az évtizedes múltra visszatekintő Lampionos Hajós Felvonulást, az Akkor és Most Jármű Expot, illetve a Zenei Fesztivált.

Április 29-én, szombaton délelőtt a Nagy Duna sétánynál található Rugby Club területén nyitják meg az Akkor és Most Jármű Expot, ahol több mint száz veterán járművet állítanak ki, köztük teherautókat, autókat, motorokat és kerékpárokat, de a mai kor járművei is itt mutatkoznak be. A műsorokat illetően a fitnesz és táncbemutatók után zenei programok lesznek, ahol többek között Hauber Zsolt X Bonanza Banzai koncertjére bulizhatnak a résztvevők.

Április 30-án, vasárnap a Rugby Clubnál ismét járműkiállítással, bemutatókkal, zenei programokkal és PASO koncerttel várják az érdeklődőket, de a food truck-okkal övezett Kis-Duna sétány is bekapcsolódik a város vérkeringésébe. Itt déltől a kisebbek a Kresztergom Park pályáján próbálhatják ki a vezetés élményét elektromos Suzuki kisautókkal, míg a nagyobbak délután ingyenes workshop keretében a NEXTFOTO elismert oktatóitól leshetik el, miképp kell profin fotózni egy autót – akár mobillal is. A nap fénypontjaként az esti órákban rendezik meg a Lampionos Hajós Felvonulást, ahol kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajókat, csónakokat tekinthetnek meg, miközben DJ Dominique zenei aláfestése mellett végig csordogálnak a Kis-Dunán.

További részletek a visitesztergom.hu oldalon találhatók!