Hírek

Leszerelte a rendszámokat, hogy elkerülje a lebukást

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki egy tokodi ingatlanról szerszámokat lopott. Kiderült, hogy a cselekményt kamera rögzítette, ezért a felelősségre vonás elkerülése érdekében a férfi leszerelte a gépkocsija rendszámtábláit.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. március 3. napján egy tokodi telken lévő szerszámtároló ajtaját felfeszítette és onnan 47.500 forint értékben tulajdonított el szerszámokat.

A férfi 2022. március 4. napján, öt bajnai hétvégi házba, illetve pincébe ment be és onnan értékkel bíró tárgyakat, kályhát, tűzhelyt, gázpalackot tulajdonított el. A vádlott az ajtókat 3 esetben felfeszítette, így ezen ingatlanoknál rongálási kárt is okozott.

A vádlott részére ismerősei 2022. március 7. napját megelőzően jelezték, hogy az egyik cselekmény elkövetését biztonsági kamera rögzítette, így a lopásokhoz használt gépjármű alapján azonosították őt, mint a bűncselekmény elkövetőjét. A felelősségre vonás elkerülése érdekében a vádlott a személygépkocsi forgalmi rendszámtábláit leszerelte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság négy rendbeli lopás vétsége, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt büntetővégzésében a vádlottal szemben 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetést, 42.000 forint összegű vagyonelkobzást és 1 év járművezetéstől eltiltást szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék