Hírek

Esztergomi az év legjobb fiatal horgászsportolója

Az esztergomi Vasas Horgász Egyesület tagját, Nagy Hunort tüntették ki az Év Horgászsportolója címmel a 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül a X. Nemzeti Horgászsport Gálán, a szintén itt versenyző Csöregi Balázs a világbajnokságon elért harmadik helyért vehetett át elismerést. Plakettel köszönték meg ifj. Jerábek Antal munkáját, aki vb-n a női csapat munkáját segítette.

A Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett gálán Dérer István, a Mohosz elnökhelyettese összegezte: az 50 világbajnok és 91 magyar bajnok méltón reprezentálja a világelitbe tartozó magyar horgászsportot.

E sikerekhez a versenyzők és horgászvezetők mellett horgászszervezetek, intézmények és támogatók is hozzájárultak. Dr. Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket.

A Magyar Csapat (Team Hungary) sporttámogatói rendszer keretei között az Agrárminisztérium, a sportért felelős Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) mellett már 36 cég vesz részt a támogatásban.

Zoltai Dániel, a megyei szövetség elnöke elmondta, a KEMHESZ kötelező feladatai mellett kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás nevelésére, a fiatalok nevelésére. Ezt a feladatot az egyesületekben elhivatott horgászok végzik. Munkájuk sikerét mutatja az ifjúsági horgászok növekvő száma, akik közül olyan tehetségek is kiemelkednek, mint az esztergomi Nagy Hunor.

Az Év Horgászsportolója címek átadásán a 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül az esztergomi Nagy Hunor, a hölgyek közül a kecskeméti Walter-Barna Diána, a felnőtt férfiak kategóriájában a budapesti Bakó Péter vehette át az elismerést. Életműdíjjal ismerték el a castingsportban (műlegyes távdobás) és az úszós válogatottban is jeleskedő, 82 éves Slemmer Ferenc sportolói életútját.

Megosztás