Hírek

Tokodi önkéntes tűzoltó kapta a Richter Társadalomért Díjat

Az először átadott Richter Társadalomért Díj közösségi munka kategóriájával Ványi Antalt díjazta a zsűri.

„Felelős vállalatként nemcsak a betegeink egészségéért és életminőségük javításáért dolgozunk nap mint nap, de aktívan teszünk a körülöttünk lévő társadalmi környezetért is. Ezért hoztuk létre a Richter a Társadalomért Díjat, mellyel munkatársaink olyan önkéntes, munkaidőn túli tevékenységeit ismerjük el, mellyel proaktívan segítenek környezetükön, társaikon.” – írta a Richter Gedeon Nyrt. a közösségi oldalán.

Ványi Antal 2016 óta tagja a tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Elvégezte az alaptanfolyamot, hivatásos jogosítványt szerzett kék lámpa engedéllyel. Az Egyesület feladata Tokod Község Önkormányzata és az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksággal együttműködve Tokod, Tokodaltáró község közigazgatási területén előforduló tűzesetek, katasztrófa helyzetek elhárítása. A lakástüzek, gyakori erdő és avartüzek mellett közúti balesetek és viharkár helyreállítási munkában kell helytállniuk. Antal felelőségteljes munkája mellett, fiatal házas édesapaként, szabadidejében segíti a község bajba jutott tagjait.

„Két volt tűzoltó kezdeményezésére alapították a barátaim, volt osztálytársaim az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, ahova én is jelentkeztem, azzal a céllal, hogy segítsek másokon. A tűzeseteknél – de ez igaz bármilyen más katasztrófahelyzetre is – a legfontosabb az idő, hogy milyen gyorsan ér ki a segítség, hiszen emberéletek múlhatnak ezen. Az elmúlt évek mentései során megtanultam sokkal jobban odafigyelni másokra, így az idegenekre is. Ahogy ültem tavaly a díjátadón, és hallgattam, hogy a munkatársaim milyen kezdeményezésekben vesznek részt, arra gondoltam, hogy mindannyian érdemesek lettek volna arra, hogy megkapják ezt a díjat, azonban egyikünk sem ezért csinálja. Ennek ellenére nagyon jól esik, hogy a munkahelyemen elismerést kap az önkéntes munkám. Szeretném hinni, hogy ezáltal szélesebb körben ismertté válnak az ilyen tevékenységek, így több ember kap kedvet az önkénteskedéshez.” – nyilatkozta a vállalatnak Ványi Antal.

Borítókép, forrás: Richter Gedeon Nyrt. Facebook oldal