Hírek

Tavaszi várostakarítást szerveznek Nyergesújfaluban

A tisztább Nyergesújfaluért április 15-én, szombaton 9 órától várostakarítást szerveznek.

Találkozási pontok:

  • Eternit városrész (óvoda előtt)
  • Hészoba dűlő (Tó utcai garázssor)
  • Sánchegy (Liget utcai játszótér)
  • Május 1 tér (szelektív sziget)

Legalább tíz fős csoportok új pontot is megjelölhetnek a titkarsag@nyergesujfalu.hu címen, ami lehet zárt vagy nyilvános. Civil szervezetek jelentkezését is várják!

A találkozási pontokon kesztyűt és zsákokat kapnak a résztvevők, az akció végén pedig ellátást. A zsákokat a találkozópontokon szedik össze a polgármesteri hivatal járművei, ha nagyobb mennyiségről van szó, a helyi koordinátor jelzi az autónak, hol vannak még zsákok.  

Fontos, hogy engedély nélkül ne lépjenek be magánterületre, valamint tartózkodjanak a forgalom akadályozásától és ne veszélyeztessék az akcióban részt vevők testi épségét. Emellett lényeges, hogy olyan típusú illegálisan elhagyott hulladék legyen a szedésre kiválasztott területen, amilyet az akció keretében gyűjteni lehet. A háztartási gépeket és veszélyes anyagokat nem ezen akció keretében fogják eltávolítani, viszont fotókat és „lelőhelyet” a fenti e-mail címen fogadnak.

Gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban gyűjthető és elszállítható. Főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére koncentrálnak.

NEM gyűjthetők a következő hulladéktípusok: építési-bontási törmelék, gyógyszer, autó akkumulátor, motorolaj, autóalkatrész, elektromos és elektronikai berendezés, gumiabroncs, ágymatracok, bútorok, zöldhulladék.

A hulladékgyűjtés során kérik, hogy minden résztvevő fokozott figyelemmel és gondossággal járjon el, saját maguk, társaik és környezeti értékeink biztonsága érdekében!

Javasolják az időjárásnak és a szemétszedés helyszínének megfelelő, kényelmes, laza, sportos ruházatot. Kérik, hogy ne feledkezzenek meg az időjárás ismeretében egyéb hasznos felszerelésről (kullancs elleni szer, sapka/kalap, esőkabát stb.)

Forrás: Nyergesújfalu Város Önkormányzata (nyergesujfalu.hu)