Esztergom

Ütötték, rúgták áldozataikat Esztergomban

Elítélték azt a két férfit, akik a szórakozóhelyről való távozásuk után két másik férfit támadtak meg az utcán Esztergomban. Az egyik elkövető fogházbüntetést, míg a másik közérdekű munka büntetést kapott.

A vádirat szerint a két elkövető 2019. november 23-án éjjel közös társaságban szórakoztak az esztergomi szórakozóhelyen. A két férfi – miután a társaságukban lévő több személlyel együtt távoztak a szórakozóhelyről – gyalog indultak a belváros felé a Bajcsy-Zsilinszky utcán, ahol 03 óra 10 perc körüli időben utolérték a korábban szintén ugyanott szórakozott másik társaságot.

Ekkor az egyik elkövető minden konkrét előzmény nélkül hátulról meg akarta rúgni az egyik sértettet, de ő kitért a rúgás elől, ezután a másik elkövető is csatlakozott, majd mindkét elkövető ököllel ütötte a két vétlen férfit. Az egyik elkövető a földre rántotta az elsőként megtámadott férfit, akit mindkét vádlott több alkalommal ököllel megütött és megrúgott.

A bántalmazás eredményeként az egyik sértettnek nyolc napon belül gyógyuló fejtáji sérülése keletkezett.

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. április 3-ai ülésen az egy egyik férfit 1 év fogházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg a másik férfit 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyész az ítéletet mindkét elkövetőre vonatkozóan tudomásul vette. A fogházbüntetésre ítélt férfi és védője is tudomásul vette az ítéletet, így az vele szemben jogerőre emelkedett. A másik férfi nem volt jelen az ítélet kihirdetésén.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség