Hírek

Bitcoin árfolyam – Mikor a legalkalmasabb a BTC vásárlása?

Az elmúlt évtizedben a kriptovaluták megjelenése alaposan felforgatta a pénzügyi piacokat, a megszokott piaci rendet. Ez elsősorban a bitcoinna köszönhető, amely az első ilyen típusú valuta volt. Megjelenésekor alapvetően kétféle véleménnyel találkozhattunk. Egyrészt, a túlnyomó többség nem értette, mi is ez a projekt, ami nem kézzelfogható, fizetni se lehet vele, csak bányászni, ráadásul azt is nagy teljesítményű számítógépeken. A másik oldalon pedig voltak azok, akik felismerték, vagy inkább csak hittek a projekt életképességében.

A bitcoin amolyan forradalmi, szabadságharcos valutaként kezdte pályafutását, aminek a lényege az volt, hogy egy olyan fizetőeszköz jöjjön létre, amely független a kormányok és központi bankok hatásától, befolyásától. Ez sikerült is és a bitcoin után folyamatosan jelentek meg az újabb és újabb kriptovaluták. Egyes becslések szerint jelenleg több mint 22.000 különböző kriptovaluta létezik. A bitcoin a mai napig a piacvezető kriptovalutának számít. Ha szeretnél naprakész lenni a BTC árfolyamát illetően, akkor látogass el a https://kriptomat.io/hu/kriptovaluta-arfolyam/bitcoin-btc-erteke/ oldalra, ahol akár forintban kifejezve is láthatod a mozgásokat.

A bitcoin árfolyam alakulása

Ahogy a bitcoin elenyésző értékű kriptovalutából a napisajtó hírfolyamainak élére került, úgy növekedett iránta a kereslet is, úgy szerettek volna minél többen kereskedni vele, főként az olyan hírek után, amelyek arról szóltak, hogy valaki pár ezer dolláros árfolyamon vásárolt belőle, utána pedig több tízezer dollárért adott rajta túl.

Éppen ezért ha azon gondolkodsz, hogy te is próbát tennél a bitcoinnal, jogosan merül fel benned a kérdés, mikor van az a pillanat, amelyik alkalmas ezen kriptovaluta vásárlására. Az alábbiakban ehhez kívánunk némi útmutatásd adni, noha tudnod kell, hogy minden egyéb tőzsdei kereskedéshez hasonlóan itt sem lehet semmit 100%-os biztonsággal kezelni és a piac bármikor okozhat meglepetéseket.

A BTC 2021 novemberében érte el legmagasabb árfolyamát, ami 67.000 dollár felett volt, utána azonban folyamatos lejtmenet következett. A tavalyi évet a szakértők “kriptotél” néven szokták emlegetni, tekintettel, hogy a globális történések, az energetikai bizonytalanságok miatt a kriptovaluták ára alaposan lezuhant és alacsony árfolyamon maradt az egész év folyamán.

Az előrejelzések arról szólnak, hogy a 2023-as év pozitív lehet a bitcoin számára. Ez látszik az árfolyam alakulásából is, amely a januári 16.000 dollár körüli értékről márciusra 28.000 dollárra növekedett. A becslések szerint az olyan intézkedések, mint az amerikai jegybank lassított ütemű kamatemelése kedvezően hatnak a bitcoin árának alakulására, de még nem látni előre, hogy az infláció és a nagy kereskedelmi bankok bedőlése milyen hosszabb távú következménnyel járnak.

A legfőbb tanácsunk, hogy ha bitcoinnal szeretnél kereskedni, hogy mindenképpen képezd magad a témában. Olvass üzleti híreket, kövesd az árfolyamok alakulását, az előrejelzéseket. Ha megérted az összefüggéseket, jobb döntéseket is fogsz hozni. Egyszóval, összefoglalva, a jelenlegi pillanat alkalmas lehet bitcoin vásárlására, de figyeld naprakészen a piac mozgásait.

Megosztás