Csolnok

Termelési igazgató volt, mégsem fizette a tartásdíjat

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki gyermeke után közel negyedmillió forint tartásdíjat nem fizetett meg a csolnoki sértett részére.

A vádirat szerint a bíróság 2021-ben egyezséget jóváhagyó végzésében arra kötelezte a férfit, hogy gyermeke tartására minden hónap 15. napjáig előre esedékesen fizessen meg 35.000 forint összegű tartásdíjat a csolnoki sértett részére.

A férfi a fizetési kötelezettségének 2022-ben hét hónapon keresztül nem tett eleget, annak ellenére, hogy egy százhalombattai gazdasági társaság igazgatójaként rendszeres havi jövedelme volt. A vádlott ezen időszak alatt összesen 245.000 forint tartozást halmozott fel.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt a 2023. március 23. napján tartott ülésen, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 100 óra közérdekű munka büntetést szabott ki az elkövetővel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség