Hírek

Korábban már halálos balesetet is okozott ittasan

Nem jogerősen közel három év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki több mint tíz évvel ezelőtt ittasan halálos balesetet okozott. A férfi nem riadt vissza ettől, amint letöltötte a szabadságvesztését újból ittasan ült a volán mögé 2016-ban és 2017-ben is. Legutóbb 2021-ben okozott balesetet Únyon, de ettől függetlenül tavaly nyáron is elfogták kétszer.

A megállapított tényállás szerint a vádlottat 2011-ben a bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 10 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Ezt követően 2016-ban a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra, majd 2017-ben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2021. december 22-én Únyon vezette a tehergépkocsit. A vádlott közlekedése során, egy jobbra ívelő kanyarban nem az út – és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett az enyhén jeges úton, melynek következtében átsodródott a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsival, ily módon anyagi káros balesetet okozott.

A férfi 2022. július 23-án és 2022. augusztus 22-én Tatabánya lakott területén belül ismételten személygépkocsit, illetve tehergépkocsit vezetett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 20. napján tartott előkészítő ülésen, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indult ügyben, 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra és 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki már többször eltiltásra került a járművezetéstől, ennek ellenére járművet vezetett, és balesetet okozott. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék