Esztergom

Három érdemkereszt is landolt Esztergomban

Március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adtak át Budapesten. Cserny Szilvia és Magyarovics Károly arany, míg dr. Havasi Tamásné ezüst érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden a március 15-i állami kitüntetések átadásán, Budapesten a Karmelita kolostorban. A miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott a magyar kormány nevében a díjazottaknak teljesítményükért és nemzet iránti hűségükért. Az ünnepségen Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket – a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt – nyújtott át.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült:

  • Cserny Szilvia, az esztergomi Mandulavirág Óvoda vezetője, az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt igazgatója;
  • Magyarovics Károly preparátor, az esztergomi Magyarovics Preparátor Kft. ügyvezetője.

A művészeti minőség legfontosabb sarokköve adni valamit másoknak. Az igazi alkotói szabadság ad, tanít és jóra sarkall bennünket is, akik kapjuk – mondta Vitályos Eszter kedden a Pesti Vigadóban mondott ünnepi beszédében. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket, kulturális középdíjakat adott át március 15. alkalmából. Az ünnepi programban fellépett a Csillagszeműek táncegyüttes, Vizeli Balázs zenekara, Kautzky Armand színművész, valamint Farkas Izsák hegedűművész.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

  • Dr. Havasi Tamásné, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma gazdasági vezetője.

Forrás: MTI