Hírek

Beruházások Tokodaltárón

Korszerűsítik a közvilágítást, járdát terveznek a Bányász utcában, valamint előkészítik az óvoda felújításának kiviteli terveit – többek között ezekről is döntöttek a legutóbbi tokodaltárói testületi ülésen.

Civil szervezetek támogatása

A február 22-ei ülésen Tokodaltáró Község Önkormányzat Képviselő-testülete döntött a civil szervezetek támogatásáról is. Ennek értelmében a Brunszvik Teréz Óvoda – Mini Bölcsőde alapítványának az „Ép Testben Ép Lélek” Alapítványnak 200.000 Ft, a Gárdonyi Géza Általános Iskola alapítványának a Tokodaltárói Gárdonyis Gyemekekért Alapítványnak 200.000 Ft, a Tokodaltárói Bányász Atlétikai Klubnak 1.300.000 Ft, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesületnek 300.000 Ft, a Magyar Vöröskereszt Komárom Esztergom Vármegyei Szervezetének 300.000 Ft, míg a Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek 100.000 Ft biztosítanak a költségvetésből. Mindemellett Pazgyera Nikolett és Sebők István képviselő, fel nem vett tiszteletdíjának átcsoportosítását kérte. Pazgyera Nikolett 100.000 forinttal Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Alapítványt, míg Sebők István 50.000 forinttal a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért civil szervezetet támogatja.

A közvilágítás korszerűsítéséhez szükséges tervek megrendelése

A villamos-energia árának emelkedése a tokodaltárói önkormányzatot is érinti. A rendszerhasználati díj emelkedésével már most 300-400 ezer forinttal többet fizetnek havonta a közvilágításért, mint a tavalyi évben. 2024-től az áramdíj is jelentősen emelkedni fog, ezért gondolkodnak a közvilágítás korszerűsítésén, ledes lámpatestek felszerelésén. A beruházás megkezdéséhez terv szükséges, melynek elkészítését – három ajánlat bekérését követően – az Impeda Kft-től (2500 Esztergom, Rákóczi tér 2-4.) rendelték meg 876.000 Ft+áfa összegért.

Az Óvoda „A épület” kiviteli terveinek elkészítése

Az Óvoda „A épület” (alsó épület) vizesblokkjának, tálaló konyhájának felújítása, tetőszerkezetének cseréje és az új tornaszoba építése a kiviteli tervek alapján kezdődhet el. A kiviteli terv alapján lehet megindítani a közbeszerzési eljárást és megvalósítani a kivitelezést. Három ajánlat bekérését követően a Képviselő-testület a legkedvezőbb ajánlatot adó (4.400.000 Ft+ÁFA) Bolla és Gregersen Kft-vel (2627 Zebegény, Táncsics Mihály utca 2.) köt szerződést a kiviteli tervek elkészítésére.

A Miksicen rekultivált hulladéklerakó monitoring- és gázkútjainak vizsgálata

A Képviselő-testület az idei évben is a Hydrosys Víz- és Környezetvédelmi Kft-vel (1095 Budapest, Mester utca 34.) köt szerződést a volt hulladéklerakó monitoring- és gázkútjainak vizsgálatára, valamint az értékelő jelentés elkészítésére, mindösszesen 2.039.000 Ft+Áfa összegért. Ezt az összeget az önkormányzat megelőlegezi, de a költségeken a lerakóba hulladékot szállító települések osztoznak.

Járda terveztetése a Bányász utcában (József Attila utcától az iskoláig)

A Képviselő-testület járda kialakítását tervezi a Bányász utcában – a József Attila utcától az iskola bejáratáig – ezért ajánlatot kért be tervek készítésére.

Forrás: Tokodaltáró Facebook oldal
Borítókép: Google

Megosztás