Esztergom

Megöléssel fenyegette az adóellenőröket

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal az esztergomi büféssel szemben, aki az adóellenőröket megöléssel fenyegette, az egyiküket pedig többször meg is lökte.

A megállapított tényállás szerint a két adóellenőr 2021. szeptember 02-án az esztergomi büfénél két alkoholmentes sört vásárolt, melyet kifizettek. A büfét üzemeltető férfi nem adott adóügyi bizonylatot, nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni. A vádlott ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására szólította fel, illetve megöléssel fenyegette őket.

Ezt követően a férfi az egyik ellenőrt a vállánál több alkalommal meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A vádlott gépjárműbe ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. március 8. napján tartott előkészítő ülésen, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év 3 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki adóellenőröket fenyegetett megöléssel. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék