Dorog

Alvó férfi telefonját lopta el a dorogi vasútállomáson

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a dorogi vasútállomás várótermében az alvó sértett mobiltelefonját ellopta.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. január 10-én éjszaka 2 óra körül a dorogi vasútállomás várótermében észlelte, hogy a sértett a padon alszik. A vádlott a férfi mellett található asztalon töltőre tett mobiltelefont magához vette azért, hogy azt ellopja, majd a váróteremből kiment. A mobiltelefon értéke 170.000 forint. A bűncselekménnyel okozott kár megtérült, mert a nyomozó hatóság a telefont lefoglalta, és a sértettnek visszaadta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt indult ügyben 2023. március 7-én, bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki a váróteremben alvó sértett telefonját lopta el. Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

A cselekményről készült felvételek:

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: police.hu