Kék hírek

Ütötte, rúgta élettársát, egyszer még gyümölcsökkel is dobálta

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki rendszeresen szidalmazta és bántalmazta az élettársát süttői lakóhelyükön.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett Süttőn éltek élettársi kapcsolatban, amely 2020. augusztusára végérvényesen megromlott. A férfi ekkortól már rendszeresen, becsületsértő módon szidalmazta a nőt. Az ittas férfi 2020. tavaszán az ingatlan konyhájában szóváltás közben hasba rúgta élettársát, akinek emiatt zúzódása keletkezett. 2020. októberében egy veszekedés közben a teraszajtóban állva ököllel megütötte a nő mellkasát, akinek az ütéstől zúzódása keletkezett.

Az ittas vádlott 2020. október 15-én az ingatlanjukban tenyérrel tarkón ütötte a sértettet, majd ezt követően órákon keresztül szidalmazta és veszekedett a nővel, akihez gyümölcsöket dobált. 2020. november 18-án egy vita közben a sértett jobb felkarját ütötte meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben 500.000 forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék