Dorog

Örök Mérlegen: Budafoki MTE – Dorogi FC

Az október óta elfoglalt sereghajtó helyről elmozdult a dorogi csapat, ám hátránya változatlanul 3 pont az osztályozó pozícióval szemben. Ezúttal a fővárosban próbálják pontjaikat tovább gyarapítani a mieink az egyre magabiztosabban a középmezőnyt erősítő házigazda ellen.

Néhány perc választotta el a dorogiakat az újabb győzelemtől a Békéscsaba ellen az elmúlt fordulóban, de végül be kellett érni az 1–1-es döntetlennel, amellyel a viharsarki együttes megőrizte hárompontos előnyét velünk szemben. A Budafok nagyon belejött és mostanra stabil középcsapatnak számít. A fővárosi piros-feketék Szentlőrincen nyertek 2–1-re, majd a hétközben kupameccsen is diadalmaskodtak, miután 2–0-ás győzelmükkel kiejtették az NB I-es Kisvárdát. A két csapat tavaly Bányásznapon ütközött meg Dorogon. Akkor a fővárosiak még a mieink mögött foglaltak helyet a tabellán. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, bár a dorogiak szereztek egy szabályosnak tűnő gólt, amelyet a játékvezető érvénytelenített. Azóta sokat változott a helyzet, hiszen a budafokiaknak aligha lesz kiesési gondjuk, inkább a minél előkelőbb helyezésért küzdhetnek. Jelenleg 9 ponttal többet szerezve, a 11. helyen állnak.

Ez lesz a két csapat 65. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 64 találkozón 26 dorogi győzelem, 13 döntetlen, 25 vereség; 85 : 89-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 30 meccsből 5 győzelem, 10 döntetlen, 15 vereség; 37 : 58-as gólarány.

A budafokiak elleni legutóbbi találkozón készült felvétel tavaly szeptember 4-én, Dorogon (forrás: Budafoki MTE honlap)

A papírforma és a statisztika alapján a hazaiak az esélyesek, ráadásul 11 éve nyert a Dorog Budafokon utoljára, s döntetlent is csak kétszer játszott ezen idő alatt. A mieink óriási lehetőséget szalasztottak el a múlt héten, hiszen ha sikerült volna megtartani a vezetést a csabaiak ellen, uram bocsá, még növelni is tudták volna előnyüket, úgy jelenleg pontazonossággal állnának a Békés megyei alakulattal. A döntetlennel viszont nemcsak a hárompontos különbség maradt meg, hanem a dorogiak kezéből kicsúszott a saját sorsuk irányítása is. Innentől kezdve az ellenfelek eredményei is nagyon fontosak lesznek. Ezzel még nagyobb győzelmi kényszer alatt kell pályára lépniük minden meccsen. Ezúttal viszont az egy pont is bravúrnak számítana.

Szabó Gyula