Hírek

Csapadékvíz-elvezetés korszerűsítés zajlik Mogyorósbányán

Mogyorósbánya Község Önkormányzata 199 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg a település egy részének csapadékvíz-elvezetés fejlesztését.  A munkálatok jelenleg is zajlanak, azok várhatóan nyár végére befejeződnek.

Sikeresen pályázott Mogyorósbánya Község Önkormányzata a TOP-2.1.3-16 kódszámú, a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” című felhívásra – ennek eredményeképp megvalósulhat a Petőfi utca, valamint a Jókai utca – Arany János utca belterületi csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése.

A TOP-2.1.3-16-KO1-2021-00031 azonosító számú projekt az egész településre kiterjedő, átgondolt vízrendezési fejlesztés következő eleme, amelynek megvalósítását követően Mogyorósbánya belterülete, az itt található magán- és köztulajdon hosszú távon védetté válik az eddig szinte minden évben előforduló vízkárok ellen, valamint képessé válik elvezetni a befogadóba az egyszerre lehulló nagy mennyiségű csapadékot is. Az eddigi fejlesztések által nem érintett területeken, a Petőfi utca, a Jókai utca, Arany János utca mentén valósul meg a megfelelő csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítése.

A munkálatok során összesen 1 127 méteren csapadék csatorna építése, illetve a meglévők burkolása történik meg.  A támogatás segítségével a földrajzi elhelyezkedése révén Mogyorósbányát rendszeresen sújtó – rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása várható.

A projekthez kapcsolódóan a helyi lakosság szemléletformálására vonatkozó akció is megvalósul a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz vezető lépések megismerésében.