Dorog

Alvó férfitől lopott a dorogi vasútállomáson

Alvó sértettől lopott el egy telefont a dorogi vasútállomáson egy férfi. Hiába is tagadta volna tettét, az esetről a biztonsági kamera felvételt készített.

A dorogi vasútállomáson figyelt fel egy alvó férfira 2023. január 10-én hajnalban R. István. Közelebb merészkedett hozzá, és észrevette, hogy a mellette lévő asztalon van egy telefon. Nem tétlenkedett, kihasználta, hogy a tulajdonos alszik, és magával vitte a készüléket. A sértett, miután észrevette, hogy eltűnt a mobilja, feljelentést tett a rendőrségen. Az esetet az állomás biztonsági kamerája is rögzítette. Látható volt rajta a bűncselekmény és az elkövető is.

A felvételen szereplő férfit január 19-én délelőtt Esztergom-kertvárosban ismerte fel az Esztergomi Rendőrkapitányság egyik egyenruhása, aki elfogta az elkövetőt. A dorogi nyomozók kifosztás bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként R. Istvánt, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök az ellopott telefont is megtalálták, amit visszaadnak a tulajdonosának.

Az ügyben a Dorogi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Borítókép, forrás: police.hu

Megosztás