Hírek

Közlekedési baleset miatt verekedtek össze

Pénzbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik közlekedési vitájukat verekedéssel zárták Esztergom-Kertvárosban.

Az elkövetők 2022. december 9-én Esztergomban egy közlekedési baleset miatt vitáztak egymásal. Ezután az egyik férfi megfogta a másik férfi ruhájának gallérját, amire a megfogott férfi azt mondta neki, „gyere, üssél meg.” Erre nem került sor, azonban a megfogott férfi megragadta a másik kabátját és annál fogva átlökte őt a mellettük lévő árok túloldalára, majd ő is átlépett az árkon.

A másik férfi hozzá lépett, megütötte, emiatt a megütött férfi földre esett. Ezután ez a férfi felállt, ő lépett a másikhoz közel, őt elgáncsolta, majd az így földre került ellenfelét ököllel többször megütötte. Végül a földön lévő férfit egyszer fejbe rúgta.

A fejbe rúgott férfinak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, emiatt nem kérte a sérülést okozó férfi megbüntetését.

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a két férfit, akik közlekedési vitájukat verekedéssel zárták. Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit egyaránt 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Az egyik férfi vonatkozásában az ítélet a kihirdetésekor jogerőssé vált, mert azt az elkövető és védője is tudomásul vette, a másik férfi és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn. A másodrendű vádlott és védője fellebbezést nem jelentett be a törvényes határidőn belül, ezért az ítélet a másik férfival szemben is jogerőssé vált.

A cselekményről készült videó ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség