Hírek

Motorost sodort el az ittas nő Esztergom-Kertvárosban

Pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabtak ki azzal a nővel szemben, aki ittas állapotban személygépkocsijával az előtte haladó motoros férfit elsodorta Esztergom-Kertvárosban.

A vádlott nő 2022. július 2. napján 20 óra 40 perckor Esztergomban, a Damjanich úton, enyhe fokú ittas állapotban vezette a személygépkocsit. A nő haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte közlekedő, a kereszteződésben a bekanyarodási szándéka miatt lassító, szabályosan a terelővonalhoz húzódó és az irányjelzőt működtető sértett által vezetett segédmotoroskerékpár mögött, így gépkocsija bal első részével hátulról nekiütközött a motorkerékpárnak, melynek következtében a sértett a motorkerékpárral felborult, az úttestre esett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett motorkerékpárja a vádlott gépjárművével történő ütközés következtében tovább haladt, átcsúszott a bal oldali forgalmi sávba és ott nekiütközött egy szabályosan haladó személygépkocsinak, amelyben anyagi kár keletkezett, a gépjármű első lökhárítója és a jobb első ködlámpája megsérült.

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 221.000 forint pénzbüntetést és 8 hónap járművezetéstől eltiltást szabott ki a nővel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék