Dorog

A hajrában csúszott ki a győzelem a dorogiak kezéből

Február 26-án, vasárnap a labdarúgó NB II 25. fordulójában a forduló előtt sereghajtó Dorog a forduló előtt 18. helyen álló Békéscsabát fogadta. A hazaiak az első negyed óra végén szereztek vezetést és sokáig úgy tűnt, hogy győztesen hagyhatják el a pályát, de a Békéscsaba az utolsó tíz percre feltámadt és Czékus Ádám találatának köszönhetően 1–1-s döntetlent ért el – írja a Nemzeti Sport.

Azzal a tudattal léphettek pályára a sereghajtó Dorog játékosai a Békéscsaba ellen, hogy egy esetleges győzelemmel pontszámban beérhetik riválisukat a tabellán. Ennek megfelelően a hazai kezdték jobban a mérkőzést és a 17. percben, Szalai József találatával teljesen megérdemelten szereztek vezetést enerváltan játszó ellenfelük ellen. A hazai gólt követően sem tudott felpörögni a Békéscsaba, és ha a dorogi befejezések pontosabbak, már az első félidő végére eldőlhetett volna a három pont sorsa.

A második játékrészben is végig úgy tűnt, hogy magabiztos hazai győzelemmel zárul a mérkőzés, azonban az utolsó percekben a Békéscsabának sikerült ritmust váltania. Egy rossz ütemben elvégzett hazai cserét követően a 87. percben egy bedobást követően Czékus Ádám találatával egyenlítettek a csabaiak. Ez a találat annyira felpörgette a vendégeket, hogy az utolsó percekben teljesen kapujuk elé szögezték ellenfelüket, és ha Czékus Ádám a hosszabbításban perceiben nem csúszik el ziccer helyzetben, akkor a három pont is Csabára vándorolt volna. Bár a hazaiak kezéből kicsúszott a győzelem, de a Kozármisleny vereségének köszönhetően október végét követően ismét el tudott mozdulni az utolsó pozícióból Marián Sluka együttese.

LABDARÚGÓ NB II – 25. FORDULÓ
DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1–1 (1–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Kulman Tamás, Király Zsolt)
DOROG: Molnár Zs. – Barna G., Lénárt, Preklet, Kotula M. – Albert Á., Kapornai (Király P., 87.), Sztojka – Szerencsi (Magyari Sz., 66.), Szalai J. (Paudits, 87.), Papp Máté (Papp Marcell, 66.). Vezetőedző: Marián Sluka 
BÉKÉSCSABA: Póser – Puskás G. (Hodonicki, 66.), Albert I., Bora, Mikló (Kóródi N., 84.) – Váradi Á. (Hamed, a szünetben), Zvara L. (Futó, 83.), Kitl M., Horváth P. – Lukács R. (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor
Gólszerző: Szalai J. (17.), ill. Czékus (87.)

MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Az eredmény ellenére nem sajnálom a fiúkat, hiszen ma is 85 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült, lefociztuk ellenfelünket, gólokkal kellett volna nyernünk. Sajnálom, hogy nem sikerült lezárnunk a meccset, ellenfelünk a semmiből tudott egyenlíteni az utolsó percekben egy szerencsés góllal. Örülök, hogy elmozdultunk az utolsó helyről, remélem ez a fiúknak is nagy lökést ad a következő mérkőzésekre.
Brlázs István Gábor: – A minimálisan elvártat teljesítettük. Bár nyerni szerettünk volna, de a döntetlennel legalább nem engedtük közelebb magunkhoz riválisunkat. A hajrában megtettünk mindent az egyenlítés érdekében, a cseréink jól szálltak be. Azt gondolom megérdemelten egyenlítettünk ki abban az őrült rohanásban, amit az utolsó percekben láthattunk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Sersztnyev Richárd/Dorogi FC