Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – Békéscsaba 1912 Előre

Az elmúlt heti bravúros győzelmét követően az eddigi legfontosabb meccs vár a dorogiakra, akik kiesési rangadón fogadják a viharsarki együttest. A mérkőzésre február 26-án, vasárnap 14 órakor kerül sor a Buzánszky stadionban.

Nagy fegyvertényt hajtott végre a piros-fekete legénység a legutóbbi fordulóban, miután 1–0-ra legyőzte az élmezőnyhöz tartozó Szegedet. Ugyancsak győzelmet aratott a Békéscsaba is, amely otthon verte a Szentlőrincet 2–0-ra. A két fél legutóbb tavaly augusztus végén Békéscsabán találkozott, ahol igazságos gól nélküli döntetlenre végeztek.

Ez lesz a két csapat 21. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 20 mérkőzés során 5 dorogi győzelem, 5 döntetlen, 10 vereség; 24 : 33-as gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 9 meccsből 4 győzelem, 1 döntetlen 4 vereség; 16 : 13-as gólaránnyal.

Legutolsó egymás elleni mérkőzésükön, tavaly augusztus 28-án Békéscsabán készült felvételen Paudits Patrik nagyon igyekezett, de nem sikerült gólt szereznie, mint a háttérben látható Szedlár Zoltánnak sem. Ezúttal mindkettőjük eredményességére nagyon nagy szükség volna (forrás: Nemzeti Sport online)

Igazi kiesési rangadónak számít az összecsapás, ahol mindkét fél számára a győzelem felbecsülhetetlen érték lenne. A dorogiak pontban beérhetnék vetélytársukat, amely jelenleg 3 pontos előnyben az osztályozót jelentő 18. helyet foglalja el. Mindkét gárdában sokkal több van, mint azt a jelenlegi helyzetük mutatja, azonban minimális célként az NB II-es tagságuk biztosítására kell összpontosítaniuk. A hazai csapat győzelmi kényszer alatt lép pályára, hiszen talán az utolsó esélye a szezon során, hogy sorsát a saját kezében tudja tartani. Nagy és izgalmas küzdelem várható, amely során minden eddiginél is többet kell magukból kihozniuk a dorogiaknak, amennyiben győztesen akarják elhagyni a játékteret. A szurkolók buzdítására is hatványozottan szükség lesz, akik a győzelembe hajszolhatják kedvenceiket.

Szabó Gyula