Hírek

Kabátsusogás buktatta le a hajnali tolvajt

Kilencven nap elzárásra ítélhetik azt a nőt, aki egy pilismaróti házba lopás céljából bement, azonban a kabátja susogására felfigyelt a sértett nő, aki kizavarta őt a házból, így semmit nem tudott magával vinni.

A lopás vétségének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz azzal a nővel szemben, aki 2021. december 30-án 05 óra 30 és 06 óra közötti időben a csukott, de be nem zárt kapun keresztül bement a kerítéssel körbekerített, pilismaróti ház udvarára. A nő a ház tornácán végig sétált, majd a csukott, de be nem zárt bejárati ajtón keresztül bement a lakóházba.

A nő a sötétben, a ház előszobájában a fogason felakasztott ruhák zsebeit átkutatta azért, hogy azokból értékkel bíró tárgyat tulajdonítson el. A sértett nő a kabátsusogás hangjára felfigyelve kiment az előszobába, felkapcsolta a világítást, majd az elkövetőt kizavarta őt a házból, emiatt a tolvaj nem tudott semmit sem elvinni a házból.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 90 nap elzárásra ítélje.

A nő büntetett előéletű, őt korábban a bíróság 2021-ben kifosztás bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás