Hírek

Élsportolók látogattak el Sárisápra

Balla Virág és Demeter Réka, az FTC sportolói voltak a Sárisápi Általános Iskola vendégei.

A Ferencvárosi Torna Club Suli Programjának keretében a sárisápi iskola diákjainak vendége volt Balla Virág olimpikon, háromszoros Európa-bajnok kenus és Demeter Réka válogatott magyar női futballista, az FTC sportolói. Réka sárisápi születésű, ide járt iskolába, itt kezdte a sportcsarnokban karrierjét.

A 2015-ben indított Fradi Suli Program célja a Klub népszerűsítésén túl, hogy olyan, a Ferencvárosi Torna Clubban fontos alapértékeket hangsúlyozzanak és adjanak át sportolói a diákoknak, mint a tanulás fontossága, vagy a Fair Play szelleme.

Az iskola tornatermében a gyerekek Németh Kornél vezetésével ismerkedhettek meg a neves és nagyhírű egyesület történetével, legjelentősebb sportsikereivel. A program első részében egy Fradi image filmet nézhettek meg, melyben az egyesület olimpiai-, és világbajnokait mutatták be, majd erre alapozva interaktív játék következett. A Ferencvárossal kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszért Fradis ajándékot lehetett nyerni. Ezt követően a Fradi két sportolója mesélt sportpályafutásáról, elért eredményeikről, az élsport szépségeiről és „nehézségeiről”. Mindketten hangsúlyozták és kiemelték a tanulás fontosságát a sport mellett. A program végén mindenki autogramot kapott a kiváló sportolóktól, majd egy kis foci is belefért Rékával.

Fotók, forrás: Sárisápi Általános Iskola és Sárisáp.hu Facebook oldalak

Megosztás