Hírek

Két esztergomi és egy dorogi szervezetet támogat a Tesco

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 12. fordulójában többek között oktatási robotok vásárlását, vidám, a sajátos nevelési igényű gyermekek óvodájának udvarfelújítását, valamint közösségi tűzrakóhely kialakítását célzó programot is támogat Komárom-Esztergom vármegyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány „Együtt sikerülni fog – Közösségi tér kialakítása a szabadban” pályázatára adták le. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” 12. fordulójában országosan több mint 1,9 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal támogat 173 nyertes projektet.

Komárom-Esztergom vármegyében 6 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 16. és február 12. között, a legtöbb zsetont pedig az esztergomi Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például sajátos nevelési igényű gyermekek óvodájának színesebbé tétele, robotikaszakkör, valamint az okos közlekedést, a fenntarthatóságot és a környezet védelmének fontosságát hangsúlyozó projektek is megvalósulhatnak a régióban.

„A Tescónál elkötelezettek vagyunk abban, hogy helyi szinten támogatott projekteken keresztül is valódi változást hozzunk azokban a közösségi kérdésekben, melyek fontosak kollégáink és vásárlóink számára. Az Ön választ, mi segítünk eddigi 12 fordulójában a vásárlók több mint 27,6 millió szavazatot adtak le több mint 1700 pályázatra, a közösségek pedig közel 450 millió forint támogatást nyertek kezdeményezéseik kivitelezésére. Büszkék vagyunk rá, hogy az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is négy különdíjat ítélhettünk oda egyedi és kiemelkedő kezdeményezéseknek” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 12. fordulóban 59 körzetből érkeztek az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában pályázatok, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 275 ezer forinttal jutalmazza.

Nyertesek – 45-ös körzet (esztergomi és dorogi áruház):

  1. helyezett: „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány (Esztergom) – Együtt sikerülni fog – Közösségi tér kialakítása a szabadban: “A TESCO vásárlóinak szavazataival az általunk támogatott fogyatékkal élő tanulók oktatási intézménye, a Montágh Iskola külső környezete újulna meg. Az iskola udvara új környezeti elemmel bővülhetne, és ki tudnánk alakítani egy közösségi teret. Így a természeti környezet a diákok fejlődését szolgáló szociofizikai tényezővé válhatna, amely számtalan pozitív elemmel járulna hozzá személyiségfejlődésükhöz.”
  2. helyezett: Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány (Dorog) – Közlekedés okosan: “Ezzel a projekttel széles körű eredményt érhetünk el. A gyermekek komplex mozgás- és kognitív fejlődésén túl, erősödik a felelősségtudatuk – mind szűkebb, mind tágabb környezetünk iránt. Rajtuk keresztül a családokban is tudatosíthatjuk a fenntarthatóság, a környezet védelmének fontosságát.”
  3. helyezett: Alteregom Egyesület (Esztergom) – Panoráma tűzrakóhely, AlterEgom: “Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet az esztergomi közösség erősítésére, különös tekintettel a fiatalabb generációra. Projektjeinkkel igyekeztünk előmozdítani életkezdési lehetőségeiket (pályaorientációs napok), emellett az elmúlt 3 évben számos szabadidős, közösségépítő programot indítottunk (túrák, helyismereti séták, borkóstoló, kertmozi). Korábban már megmutattuk, hogy képesek vagyunk létrehozni olyan tereket, amik a közösség javát szolgálják.”

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával a www.tesco.hu/kozosseg oldalon található. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából létrejött korábbi projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

Megosztás