Hírek

Megunta hogy beszólogat neki, ezért megütötte

Börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki megverte a neki beszólogató sértettet a dorogi vasútállomáson.

A vádiratban írt egyik tényállás szerint az ittas állapotban lévő sértett 2021. december 12-én a dorogi vasútállomáson a peronon a vonatra várt. Az elkövető ugyanitt beszélgetett a sértettel lévő két férfivel. A sértett eközben „beszólogatott” az elkövetőnek, aki megunta ezt és ököllel háromszor megütötte a sértettet. Közben a sértett védekezett, és megütötte a támadóját, aki viszont azzal provokálta a sértettet, hogy üsse meg őt. A sértett bemenekült az elkövető elől a váróba, ám röviddel azután kijött és ismét kötözködni kezdett az elkövetővel, aki ismét biztatta, hogy támadja meg, de a sértett ezt nem tette meg, hanem újra bement a váróba.

A sértett az ajtót ki akarta nyitni, hogy kimenjen, az elkövető belerúgott az ajtóba, emiatt az ajtónál álló sértett a váróban a földre esett. A váróba belépő elkövető a sértettet az arcán megrúgta, majd ököllel megütötte.  A cselekmény miatt a sértettnek több nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett, valamint eltörött az orrcsontja.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaesőnek minősülő elkövetőt súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

A cselekményről készült felvétel ide kattintva tekinthető meg!

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség