Esztergom

Félpályás útlezárás Esztergomban a Vaskapui úton

2023. február 4-én Esztergomban a tartós és heves esőzést követően jelentkező árhullám jelentősen megrongálta a Vaskapui utat kísérő Szent György árok mederburkolatát a Kőrösy László utca és a Visegrádi út közötti szakaszon – közölte Esztergom önkormányzata a hivatalos honlapján.

A lezúduló csapadék alámosta rézsű körömvonalát. Az útról az árokba folyó víz a rézsűs mederpartfal mögé szivárgott, és mintegy 15 méter hosszú szakaszon annak suvadását okozta. Ezzel egyidejűleg az út padka 10 méteres szakaszán repedés keletkezett.

A partfal omlás veszélyezteti a közutat, a vízlevezető árkot és a közúti padkában elhelyezkedő közműveket. Tekintettel arra, hogy a helyszín jelen formájában balesetveszélyes, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint az útszakasz kezelője intézkedett a veszélyeztetett terület gépjárműforgalom elől történő elzárása iránt.

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata ezzel egyidejűleg szakértők bevonásával megkezdte a károsodott árokszakasz helyreállítására vonatkozó terv elkészítését, és a kivitelezési munkálatok előkészítését.

Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!

Forrás: esztergom.hu
Borítókép: Google