Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Még várat magára az idei első győzelem, amelyre a papírforma alapján ezúttal sem tűnik túl nagy esély, ugyanis a tabella 4. helyén álló csongrádi gárda ellen kellene diadalmaskodni. A mérkőzésre február 19-én, vasárnap 14 órától a Buzánszky stadionban kerül sor.

Csapatunk az elmúlt fordulóban alsóházi rangadót vívott a Szentlőrinc otthonában, ahol gól nélküli döntetlennel végzett. A mérkőzés képe alapján és a helyzeteket tekintve mindhárom pontot megszerezhette volna a dorogi legénység, azonban változatlanul rettentő góliszonyban szenved a társaság. A szegediek látszólag könnyed győzelmet arattak otthonukban, ahol a Haladást verték 3–0-ra. Ellenfelünknek ez lesz az idei első idegenbeli fellépése, tekintve az eddigi három fordulót hazai pályán vívhatták. A kék-feketék mindhárom meccsükön betaláltak, s a szerzett hat góljukkal kétgólos meccsátlaggal büszkélkedhetnek, szemben a dorogiak egyetlen találatával. A Dorog az elmúlt két fordulóban is gólképtelen volt, míg a Tisza-partiak ötöt is vágtak. A két gárda legutóbb tavaly augusztusban, Szegeden találkozott, ahol biztosan nyertek a vendéglátók 2–0-ra.

Ez lesz a két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 10 meccsen 2 dorogi győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség; 7 : 12-es gólaránnyal született.

Hazai mérlegünk: 4 mérkőzésből 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség; 4 : 3-as gólaránnyal.

A héten új tagot köszönthettek a dorogiak a szakmai stábban, miután Marián Sluka vezetőedző mellé a bosnyák-szerb származású Djordje Kamber érkezett, mint edzőasszisztens. Ugyancsak friss szerzemény Dorogon, a támadó poszton szereplő Papp Marcell, aki Diósgyőrből kölcsönbe érkezett a bányászvárosba. Remélhetően mindketten tudnak majd tenni a dorogi sikerekért. Hiába küzd alázattal és hétről-hétre egyre meggyőzőbb játékot mutat a csapat, mert mindössze két pontot sikerült szereznie, miközben a rajt óta csak tovább nőtt a lemaradása a vetélytársakkal szemben. A biztos bentmaradást jelentő 15. helytől 9 pont válassza el a piros-feketéket, amely igen tetemes, de még az osztályozótól is 3 pontnyira vannak.

A legutóbbi összecsapásukon készült felvétel, tavaly augusztus 21-én (forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadéma hivatalos oldala)

Ezúttal is igen nehéz ellenfél következik, amely ha komolyan gondolja, még matematikai esélye volna a feljutásra is. Minden bizonnyal legalább a jelenlegi előkelő helyüket szeretnék megőrizni és feltétlen a győzelem reményében jönnek Dorogra. A mieinknek kevés sikerélménye volt eddig is a szegediekkel szemben és sajnos ezúttal sem a hazaiak az esélyesek. Viszont jelenlegi helyzetükben cseppet sem az ellenféllel kell foglalkozni, hanem minden soronkövetkező fordulóban a győzelemért kell mindent megtenni. Ehhez főleg gólok kellenének és végre megtalálhatnák a góllövő cipőjüket.

Szabó Gyula