Hírek

Nem aprózták el, tehergépkocsival mentek lopni Tokodra

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki társával egy tokodi ingatlan területéről mintegy kétszázezer forint értékben lopott vasat.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen társával együtt 2022. április 27-én tehergépkocsival ment a tokodi ingatlanhoz, hogy onnan lopjanak. Az elkövető a nála lévő csípőfogóval a drótkerítést elvágta, a kerítést felfeszítette, és azalatt bebújva ő és ismeretlen társa bejutottak az ingatlan területére. Az elkövetők 4 db 5 és fél méter hosszú vasrudat és 2 db 3 méter hosszú vasrudat magukhoz vették és azokat a felfeszített kerítés alatt kirakták az ingatlan területén kívülre, majd a lyukon kimászva azokat a tehergépkocsi csomagtartójába pakolták. A bűncselekmény elkövetési értéke 194.000 forint, amely nem térült meg, a rongálással okozott kár 17.800 forint volt.

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az elkövetők érkezését és távozását biztonsági kamera rögzítette:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség