Esztergom

Stabil Esztergom 2023-as költségvetése

2023. február 13-án Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta az önkormányzat 2023. évi költségvetését, melynek főösszege 21,5 milliárd forint.

Idén tovább folytatódnak a már megkezdett pályázati forrásból támogatott fejlesztések és jelentős mértékben tervez az önkormányzat önerőből is megvalósítani további beruházásokat, felújításokat – közölte az önkormányzat a hivatalos honlapján.

Hernádi Ádám, a település polgármestere a közösségi oldalán videóbejegyzésben elmondta, hogy a céljuk az, hogy az önkormányzat kötelező feladatait továbbra is magas színvonalon lássák el, továbbá a megkezdett fejlesztéseket, beruházásokat meg tudják valósítani. Mindemellett többek között az energetikai fejlesztésekre is szeretnének fókuszálni. Az üzemeltetéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy korábban 170 millió forint volt a város teljes közvilágításának az éves díja, ami idén több mint 500 millió forint lesz. Fontosnak tartotta azt is megemlíteni, hogy a 21,5 milliárd forintból nagyságrendileg 5 milliárd forintot tesznek ki a megkezdett, illetve a jövőbeni fejlesztések. „Azt kell hogy mondjam Önöknek, hogy 2023-ban Esztergom Megyei Jogú Városának egy stabil költségvetése van” – tette hozzá a polgármester.

Borítókép, forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala / esztergom.hu

Megosztás