Hírek

Kick-box sikerek Horvátországban

Esztergomi, nyergesújfalui és bajnai harcművészek is részt vettek a 2023-as Kick-Box Európa-Kupán, melynek a horvátországi Karlovac adott otthont február 11. és 13. között.

Óriási mezőny gyűlt össze az idei szezonnyitó viadalra Horvátországban. A versenyre 31 ország 215 klubja nevezett 1400 sportolóval, összesen 2217 nevezéssel. A szezonnyitó mérkőzésen 232 magyar sportolónak szurkolhattunk.

Az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői is kiválóan szerepeltek a szezon első ranglistás versenyén. Móczik Lili zöld öv alatti kategóriában egy arany és egy ezüstérmet szerzett. Szachán Bolivár első, míg Rózsa Szonja második lett. Tóth Dénes arany és ezüstéremmel térhetett haza, Tóth Annának és László Barnabásnak pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. A versenyen részt vett Kajtár Bence is, akinek most nem sikerült az éremszerzés.

A Nyergesújfalu Kick-Box Sportegyesület sportolói is megmutatták tehetségüket a megmérettetésen. Galba Krisztián light-contact es kick-light szabályrendszerben is diadalmaskodni tudott, így két arany érmet szerzett. Molnár Hanna kettő ezüstöt zsebelt be, magabiztos küzdelmével. Sujbert Szonja remekül helyt állt új súlycsoportjában, aki most bronzéremmel gazdagította érem gyűjteményét. Sághy Boti mindkét kategóriában harmadik lett, keményen bunyózott a hétvégén, egy bírói hiba miatt maradt csak le az egyik döntőről. Nagy Lilla, Darázsi Málna, Gombás Zsombor a junior mezőnyben versenyeztek, azonban most nem állhattak fel a dobogóra.

A Bajnai Kick-Box Szabadidő Sportegyesület tagjai is megmérették magukat az Európa-Kupán. Hudoba Bence light-contact-ban egy aranyérmet, pointfighting és kick-light számokban pedig bronzérmet szerzett. Varga Zsombor light-contact-ban második, míg Vakán Viktória harmadik lett. A versenyen továbbá részt vett még Havasi Lilla, Balázs Benedek, Marschall Viktor is, akiknek most nem sikerült az éremszerzés.

Borítókép: esztergomi versenyzők

Megosztás