Esztergom

Két embert is megtámadott az esztergomi vasútállomáson

Három hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki az esztergomi vasúállomáson követett el súlyos bűncselekményeket.

Az indítvány szerint a bajai férfi 2023. január 10-én 22 óra 35 perc körül az esztergomi vasútállomás területén ittas állapotban pénzt és cigarettát kért a sértettől, aki ezt elutasította. A férfi ekkor a sértett zsebéből kivette a mobiltelefonját, valamint az annak tokjában lévő bankkártyát. A sértett észlelte az eltulajdonítást, a gyanúsított után ment, és felszólította a telefon visszaadására. Ekkor a gyanúsított azért, hogy a mobiltelefont megtartsa, többször megütötte a sértettet, aki nyolc napon belül gyógyuló koponya és arc zúzódást szenvedett el.

A gyanúsított ezután a vasútállomás parkolójában a gépjárműbe éppen beszálló másik sértettet arra kérte, hogy vigye őt el. A sértett ezt megtagadta, ezért a gyanúsított a gépjárműre ráütött. A sértett ekkor a gépjárműből kiszállt, hogy számon kérje a gyanúsítottat, a férfi ekkor többször megütötte őt. A sértettnek több sérülése keletkezett, többek között bordatörést és karcsonttörést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben már van folyamatban nyomozás súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben, ügyiratok alapján 3 hónappal – 2023. május 13. napjáig – meghosszabbította a férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a bűnismétlés veszélye miatt a letartóztatás fenntartása indokolt. A végzés végleges.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu