Kék hírek

Melléképület gyulladt ki Csolnokon

Február 13-án, hétfőn délután kigyulladt egy családi ház melléképülete Csolnokon, a Tölgyfa utcában.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a teljes terjedelmében égő épülethez az esztergomi, a bajnai, a nyergesújfalui és a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral megkezdték az oltást.

Frissítés: A tűz átterjedt a szomszédos, nyolcvan négyzetméteres lakóépület tetőszerkezetére és padlásterére is. A tűzhöz riasztott esztergomi, fővárosi, bajnai és nyergesújfalui hivatásos, valamint sárisápi önkéntes tűzoltók hat vízsugárral folyamatosan oltják a lángokat. A főépületnél az egységek kívülről a tetőhéjazat megbontása mellett, valamint a padlástérből légzésvédelemben próbálják a lángokat megfékezni. Fokozott figyelemmel zajlik a beavatkozás, amit a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít, mivel a tető több helyen megrogyott, néhol be is omlott.

Frissítés 2: A beavatkozást végző egységek az ingatlan tüzét körülhatárolták, majd eloltották. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A házban életvitelszerűen élő két ember elhelyezése ideiglenesen rokonoknál megoldott – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyéntől.