Hírek

Átadták az Esztergom Sportjáért Életműdíjat

Február 11-én, szombaton a Rugby Clubban rendezték meg az Esztergomi Sportbált, ahol Schiller-Kertész Judit vehette át az Esztergom Sportjáért Életműdíjat.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán közölte, hogy 2012-ben civil kezdeményezésre tizenöt esztergomi sportszervezet alapította meg az Esztergom Sportjáért Életműdíjat, melyet több évtizede a sportban eltöltött munkájuk és példamutatásuk alapján érdemelnek ki a díjazottak. Az alapító sportegyesületek szavazatai alapján adták át a díjat idén is az Esztergomi Sportbálon.

„2014 óta, mint önkormányzati képviselő, majd mint alpolgármester ért ez a megtiszteltetés, hogy átadhattam az életmű díjat. Az idei évben először, mint a térség országgyűlési képviselője vehettem részt a díjátadón. Számomra nagy öröm és nagy megtiszteltetés ezeknek a sportembereknek az elismerést átadni. Igazi példaképek mindannyiunk számára. Azt pedig, hogy hány sportolót tanítottak és neveltek ki életük során, napokig lehetne sorolni, amiért szintén tisztelet és köszönet!” – jegyezte meg az országgyűlési képviselő.

Schiller-Kertész Judit sportolóként kajak szakágban ért el kiváló hazai és nemzetközi sikereket, majd sportszervező szakon diplomázott a Testnevelési Főiskolán. Ezt követően a szőlősgyöröki nevelőotthonban tanított, majd a sérült emberek felé mutató empatikus képessége miatt a gyógypedagógia területére fókuszált. 1986-tól az esztergomi Montágh intézmény tanára. 1988-ban végezte el a Bárczi Gusztáv Tanárképző Főiskolán az oligofrénpedagógia szakot. 1991-ben létrehozta a Baross Diáksportkört, majd 1997-ben a Montágh Diáksport Egyesületet. A 90-es évek elejétől aktívan dolgozott a Magyar Értelmi Fogyatékosok Sportszövetségében illetve a Magyar Parasport Szövetségben. Később a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségének is a tagja volt. 2004-ben elvégezte a Testnevelési Főiskola atlétikai edzői szakát, 2008-tól pedig a Magyar Paralimpiai Bizottság atlétikai szakágának vezetője volt 2016-ig. Munkásságát többször is elismerték, 2001-ben Esztergom Sportjáért Díjjal tűntették ki, míg 2016-ban Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át.

Fotók: Erős Gábor Facebook oldala