Dorog

Örök Mérlegen: Szentlőrinc SE – Dorogi FC

Kiesési rangadóra, egyben 6 pontos meccsre kerül sor a következő fordulóban, ahol a dorogiak Dél-Baranyában próbálnak szerencsét. A mérkőzés február 12-én, vasárnap 14 órakor kezdődik a Szentlőrinc SE sporttelepén.

Bár a dorogiak derekasan helytálltak mindkét idei bajnokijukon a mezőny krémjéhez tartozó csapatok ellen, azonban eddig csak egyetlen pontot sikerült szerezni, miközben a rajthoz képest három ponttal nőtt, s immár 9 pont a lemaradásuk a bentmaradó helytől és 4 pontnyi a különbség az osztályozós helyhez. Minden jel szerint a csapatnak egyetlen reális esélye maradt, mégpedig legalább az osztályozóra odaérni. Legutóbb a feljutó helyen álló és 10 forduló óta veretlen MTK ellen olykor fölényben is játszottak a dorogiak és a meccs képe alapján akár győzhettek is volna, mégis kétgólos vereséggel zárult a találkozó. Az ezúttal házigazda szentlőrinci alakulat viszont bravúros, 4–2-es győzelmet aratott Szegeden. A két gárda legutóbb tavaly augusztus 17-én, Dorogon hétközi forduló keretén belül találkozott és a mieinknek ez volt az idei évadban aratott első győzelme, miután Paudits Patrik és Berkó Ádám góljaival 2 : 1 arányban sikerült nyerniük.

Ez lesz a két csapat 6. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 5 találkozón 2 dorogi győzelem, 3 döntetlen;  6 : 3-as gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 2 meccsből egy győzelem, egy  döntetlen; 2 : 0-ás gólaránnyal.

A Szentlőrinc elleni legutóbbi mérkőzésen készült felvétel tavaly nyáron, a bajnokság 4. fordulójában (forrás: Nemzeti Sport online)

Mindkét fél számára nagy a tét, hiszen a vendéglátók osztályozós helyen állnak, ám sokkal kedvezőbb a pozíciójuk, lévén 5 ponttal vezetnek a dorogiak előtt. Amennyiben a mieink győzni tudnának, úgy 2 pontra sikerülne a baranyai csapatot megközelíteni, viszont vereség esetén 8 pontra nőne a távolság, amely már-már behozhatalannak tűnik. A döntetlen igazából egyik csapatnak sem jó, főleg a dorogiaknak. A találkozó pikantériájához tartozik, hogy jelenlegi trénerünk, Marián Sluka nem is olyan régen még a szentlőrinciek vezetőedzője volt.

Szabó Gyula