Esztergom

Letartóztatták az esztergomi emberölés gyanúsítottját

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 28 éves esztergomi férfinak, aki a napokban úgy megverte 70 éves szomszédját, hogy az a sérüléseibe belehalt.

A nyomozás adatai szerint az ittas állapotban lévő gyanúsított 2023. február 3-án 12 óra 45 percet megelőző – jelenleg pontosabban meg nem határozható – időben egy esztergom-kertvárosi lakóház előtt eddig ismeretlen okból szóváltásba keveredett a sértettel. A gyanúsított a vita hevében a sértettet a ház előtti területen, majd a ház udvarán számos alkalommal ököllel, nagy erővel a fején, a mellkasán, a karjain és a lábain megütötte. Az ütések eredményeként a sértett fején zúzódásos és metszett jellegű sérülések keletkeztek, eltörött az orra és felső álkapcsa, valamint kitörött a jobb felső középső metszőfoga. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, halála a fejen elszenvedett sérülések miatt következett be. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2023. február 6-án egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. A végzést a gyanúsított és az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, mert a védő az ülésen nem volt jelen, így 3 napon belül tehet jognyilatkozatot.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék