Dorog

Dorog-MTK 0-2

Február 5-én, vasárnap a labdarúgó NB II 22. fordulójában az utolsó helyen álló Dorog alaposan megnehezítette a feljutásra pályázó MTK dolgát, de a fővárosi kék-fehérek Kata Mihály és Varju Benedek góljával 2–0-s győzelmet arattak idegenben – írja a Nemzeti Sport.

A sereghajtó Dorog jól kezdett a feljutásra pályázó MTK ellen, az első negyedórában a fővárosiak térfelén zajlott a játék. A hazaiak támadásainak a fiatal Kapornai Bertalan szabott fazont, aki többször is jó beadással hozta helyzetbe társait, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. Nem úgy a túloldalon, a 26. percben Kata Mihály góljával előnybe került az MTK, s mivel a túloldalon Rácz Gergő nagyot védett Szalai József lövésénél, a szünetben a vendégek vezettek (1–0). Az első félidő lendületes játéka után a másodikban csökkent az iram, a Dorog sokáig nem tudta ráerőltetni akaratát esélyesebb riválisára. A játékrész derekán a csereként beállt Király Patrik kétszer is egyenlíthetett volna, de előbb nagy helyzetben a léc fölé lőtt, majd a kapufát találta el. A rendes játékidő utolsó percében gyors támadás végén Varju Benedek lezárta a mérkőzést, az MTK 2–0-ra győzött Dorogon.

LABDARÚGÓ NB II – 22. FORDULÓ
DOROGI FC–MTK BUDAPEST 0–2 (0–1)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Pillók Ádám (Mohos Milán, Bertalan Dávid)
DOROG: Molnár Zs. – Szerencsi, Gyurácz, Preklet, Papp M. (Király P., 66.) – Lénárth – Magyari (Krunc, 66.), Kapornai (Lustyik, 82.), Albert Á. (Vígh Á., 66.), Kotula – Szalai J. Vezetőedző: Marián Sluka
MTK: Rácz G. – Poór, Szépe, Bobál D., Vadnai – Kata, Horváth A. (Varju, 76.) – Stieber Z. (Kocsis G., 76.), Bognár I. (Kovács M., 56.), Zuigeber (Palincsár, 69.) – Zsóri. Vezetőedző: Horváth Dávid
Gólszerző: Kata (26.), Varju (90.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Csalódott vagyok, hogy pont nélkül maradtunk, mert jobban játszottunk, mint az MTK. Szervezettek voltunk, a játékosaim betartották a taktikai utasításokat, a vendégek előtt kevés helyzet adódott, mégis szereztek két gólt.
Horváth Dávid: – A játékkal csak részben vagyok elégedett, az eredménnyel teljes mértékben. A rossz minőségű talajon elsősorban a küzdelem dominált, megnehezítette a dolgunkat a Dorog, de jól vizsgázott a csapatom.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala

Megosztás