Hírek

Ebösszeírást végeznek Csolnokon

Csolnok Község Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján ebösszeírást végez. Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor határidőben köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az önkormányzat tájékoztatja az ebtartókat, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után!

Az ebösszeíró adatlapok az alábbi linken tölthetők ki elektronikusan, illetve papír alapon kérhető Csolnok Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és amennyiben papír alapú a kitöltés el kell juttatni személyesen Csolnok Polgármesteri Hivatal titkárságára, vagy e-mailben (szkennelve) a titkarsag@csolnok.hu e-mail címre!

Az ebösszeíró adatlapok beérkezésének határideje: 2023. február 28.

Továbbá tájékoztatják az ebtartókat, hogy a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérik, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebek kötelező jelölését (chippelését) a fenti határidőig elvégezni.

Az eb tulajdonosa/tartója az ebösszeírást követően is köteles az önkormányzat felé bejelenteni valamennyi új eb beszerzését, valamint a korábban bejelentett ebek adatiban bekövetkezett változásokat (eb elajándékozása, elpusztulása)!

Forrás: csolnok.hu

Megosztás