Hírek

Leszerelte a rendszámokat, hogy elkerülje a lebukást

Felfüggesztett szabadságvesztést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki egy tokodi ingatlanról szerszámokat lopott. Kiderült, hogy a cselekményt kamera rögzítette, ezért a felelősségre vonás elkerülése érdekében a férfi leszerelte a gépkocsija rendszámtábláit.

A vádiratban írt tényállások egyike szerint a férfi 2022. március 3-án személygépkocsival megjelent a tokodi teleknél, amelyen egy ház és több melléképület található. A férfi a szerszámtároló melléképület zárt ajtaját testi erővel felfeszítette, majd oda bement és onnan 2 emelő bakot vett magához. Ezenfelül a férfi a telken lévő más szerszámokat (kapafejet, eketagot, mérleget, kalapácsot, kovácsüllőt) lopott el úgy, hogy ezeket a gépkocsiba pakolta. A bűncselekmény elkövetési értéke 47.500 forint.

A férfi részére ismerősei jelezték, hogy a lopást biztonsági kamera rögzítette, így a személygépkocsi alapján azonosították őt, mint a bűncselekmény elkövetőjét. A felelősségre vonás elkerülése érdekében a férfi 2022. március 7-én az esztergomi utcán parkoló személygépkocsi forgalmi rendszámtábláit leszerelte és azokat bevitte a lakásba.

Négy rendbeli lopás vétsége miatt és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és 42.000 Ft összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség