Hírek

Jelölőcímkék az irodában – mire érdemes használnunk?

A jelölőcímkék nem csak arra jók, hogy felírjunk rájuk fontos információkat. Számtalan más lehetőséget kínálnak ezek a kisméretű, öntapadós, színes apróságok. Az alábbiakban adunk pár ötletet hozzá.

Személyes színek

A projektmenedzsment területén is elterjedt, hogy egy munkahelyen a kollégák saját színt választanak a gördülékenyebb munkafolyamatok teljesítése érdekében. Ha mindenki kiválaszt egy fix jelű és színű címketömböt, amolyan színkód rendszerben, akkor könnyebben tudunk például olyan folyamatokat ellenőrözni, ahol a kollégáknak együtt kell dolgozni. Az adott mappákra, papírokra rá lehet tenni annak a kollégának a címkéjét, akinek oda kell adni a mappát, vagy például a saját ételünket is jelölhetjük vele a hűtőben.

Tökéletes mappavezetés

A színkódokat a mappák rendszerezése során lehet a legjobban alkalmazni. A fő témaköröknél az adott témákhoz a választott színt rendelve onnantól mindent azzal a színnel rögzíthetünk. Lehet a mappa és a kiemelő filctoll színe is a jelölőcímke színével egyező. Segítségükkel már messziről látjuk, hogy például a pink színnel címkézett papír a pink mappába kerül, ami mondjuk a pénzügyi terület témakörét jelenti.

Feltűnő üzenetek

Egy munkahelyen a kollégák gyakran hagyhatnak fontos üzeneteket egymásnak, de ez otthon sincs másképp. Ha például a munkahelyünkön egy kollégát keresnek telefonon, de nincs ott éppen az illető, akkor egyszerűen csak rátapasztjuk például a számítógépe kijelzőjére a jelölőcímkét, amire ráírtuk, hogy ki kereste őt. Ez egy elég feltűnő és hasznos módja a fontos infók átadásának, hiszen így senki sem fogja elfelejteni az információt.

Jelölőcímkék otthonra – hogy ne felejtsünk el semmit

A jelölőcímkék kis tömbjei könnyedén felragaszthatóak például a hűtőre, vagy akár egy mini verzió a pénztárcánkba is. Ehhez csupán le kell szednünk a tömb legalsó részét, hogy az egészet egy helyre rakhassunk. A ragasztás nem hagy nyomot, mégis könnyedén megtapad a különféle felületeken, segítségével pedig akármilyen fontos infót felírhatunk a bevásárlólistától kezdve a fontos telefonszámokig és eseményekig. Ha pedig erre minőségi és jó áron kapható címkéket keresünk, itt megtaláljuk: https://www.irodaplus.hu/irodaszerek-13/irodai-kiegeszitok-19/ontapado-jegyzettombok-es-adagolok-161

Megosztás