Dorog

Örök Mérlegen: Gyirmót FC Győr – Dorogi FC

A hétvégén megkezdődik, pontosabban folytatódik a labdarúgó NB II tavaszi szezona. Csapatunk a mezőny egyik meghatározó együttesének vendégeként lép pályára az idei első bajnoki találkozóján. Az összecsapásra január 29-én, vasárnap 13 órai kezdettel az Alcufer stadionban kerül sor.

A viszonylag rövid téli felkészülési időszakot követően január utolsó hétvégéjén már indul is az idei szezon. A sereghajtó dorogiak célkitűzése a bentmaradás, amelyhez 6 pontos hátrányukat kellene tudni ledolgozniuk a rendelkezésre álló 18 forduló során. A nyitány máris nagyon nehéz mérkőzést hoz, hiszen az előkelő 6. helyen álló győri alakulat ellen próbál helyzetén javítani. Vendégként esélyeire nézve további kedvezőtlen előjel, hogy a Gyirmóttal szemben nem igazán megy a piros-feketéknek. A két gárda legutóbb tavaly augusztus 7-én, Dorogon találkozott egymással és már-már kiütéses vereséget szenvedtek a 4 : 1 arányban elvesztett meccsen, ahol Tóth Barnabás a hajrá perceiben szerzett találata csak a becsületgólhoz volt elegendő. Mindamellett, hogy ellenfelünk dominál, a két gárda eddigi meccsei közül még egy sem végződött gól nélkül.

Ez lesz a két csapat 11. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 10 találkozón 2 dorogi győzelem, 1 döntetlen és 7 vereség; 13 : 21-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 4 meccseből 1 győzelem, 3 vereség; 6 : 9-es gólarány.

A részletes mérlegről bővebben itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Gyirmót

A dorogiak keretében kisebb változások történtek. Távozott Keresztes Krisztián, aki a Győri ETO csapatában folytatja, továbbá Rácz Ferenc szabadlistára került. Az érkezők sorában Preklet Csaba személyében egy rutinos védőt üdvözölhetünk. Korábbi csapatai az olasz Reggina Calcio, a Győri ETO, a Cegléd, valamint a Pécs voltak. Hozzánk közvetlenül a III. Kerületi TVE-ből igazolt. Ugyancsak védő az élvonalban szereplő Mezőkövesd játékosaként kölcsönbe érkezett Kotula Máté is. A balhádvéd az előző szezonban a Diósgyőr gárdáját erősítette. Továbbá éppen soronkövetkező ellenfelüktől, a Gyirmótból került Dorogra a középpályás Király Patrik, aki korábban megfordult Békéscsabán és Szegeden is. Ezen felül két sajátnevelésű labdarúgónk, Selmeczi József Bendegúz és Schaffer Gergő mutatkozott be a felnőtt keretbe az utánpótlás csapatunkból.

A legutóbbi Dorog–Gyirmót mérkőzésen készült felvétel tavaly augusztusban (forrás: Gyirmót FC Győr hivatalos web-oldala)

A négyhetes felkészülés során négy edzőmeccsre is sor került. Közvetlen csoportellenfeleink közül a Kazincbarcika és az Ajka csapatával szemben szerepeltek a mieink, de mindkétszer vereséget szenvedtek. A borsodiaktól 3–0-ra, míg a bakonyi legénységtől 2–1-re kaptak ki, közte pedig két győztes meccset játszottak. Előbb az NB III Keleti csoportjának listavezetőjét, a BVSC-t verték 2–1-re, majd nemzetközi mérkőzés jegyében a felvidéki Velke Ludince együttesét 6 : 1 arányban. Valamennyi előkészítő mérkőzését idegenben vívta a csapat. Rettentően nehéz szezon vár a dorogiakra, akiknek a bennmaradáshoz bravúrokra is szükségük lesz. Ilyen bravúrt lehetne bemutatni mindjárt Gyirmóton is, ahol már egy pont megszerzése is nagy sikernek számítana.

Szabó Gyula