Hírek

A rendőrségi épület felrobbantásával fenyegetőzött

Másfél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki ittasan egy táti buszmegállóban ököllel ütlegelte az autóbusz ajtaját, majd a rendőrségi épület felrobbantásával fenyegetődzött.

A vádirati tényállások egyike szerint a férfi 2021. október 16-án a táti buszmegállóban a buszra várt egy nő. A szemben lévő parkban egy padon ült ekkor az ittas állapotban lévő férfi, aki telefonjába hangosan, szitkozódva beszélt. Mivel a nő figyelte a férfi cselekményét, ezt észlelte az elkövető és megindult a buszmegállóhoz. A férfi kb. 1 méterre megállt a nő előtt és felé magasodva agresszíven kérdezte, hogy „Mi van?”. A nő erre azt válaszolta, hogy „semmi”, mire a férfi veréssel fenyegette. Ezután a nő eltávolodott a férfitól, aki a közeli padra leült. Ezután érkezett meg az autóbusz, amire a nő felszállt. A buszsofőr észlelte, hogy a férfi ittas, ezért a busz első ajtaját becsukta és lassan elindult. A férfi a busz után indult és két alkalommal ököllel beleütött a busz hátsó oldalába, hogy az álljon meg, majd a busz oldalának nekiesett és a földre borult. Az esést észlelte a busz sofőrje és azonnal megállt a busszal, mire az elkövető odament a csukott állapotban lévő első ajtóhoz és kiabálva, trágár módon szidalmazni kezdte a sofőrt azért, mert nem engedte felszállni és ezzel egyidőben több alkalommal, ököllel megütötte a busz ajtaját. A busz sofőrje a csukott ajtó mögül hangosan mondta a férfinak, hogy nem engedi felszállni ittassága miatt, illetve felszólította a busz közeléből való távozásra.

A cselekmény miatt a férfit a rendőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Az előállítás ideje alatt a vele szemben intézkedő rendőrök jelenlétében, a helyiségben egy padon ülve azzal fenyegetőzött, hogy ő és az egyik ismerőse felrobbantják a Teve utcában található üvegpalotát.

A garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, és elkövető is tudomásul vette.

A cselekményről készített videó itt tekinthető meg:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség