Dorog

Vascsővel támadt volt barátnője új párjára

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki féltékenységből egy vascsővel támadt volt barátnője új párjára Dorogon.

A megállapított tényállás szerint a nő 2021. április 16. napján 18 órát megelőzően a volt élettársa, a vádlott dorogi lakóhelye előtti parkolóba ment abból a célból, hogy a vádlottól elkérje az előfizetésében lévő modemet. A helyszínre – a nővel egyidőben a párja, a sértett is megérkezett – mivel a nő félt egyedül odamenni. A vádlott gépkocsival érkezett a parkolóba, azonban az autóból nem szállt ki, hanem nagy sebességgel elhagyta a helyszínt. A vádlott a közeli lakóház előtt magához vett egy 71,5 cm-es hosszúságú vascsövet, visszaült a kocsiba, közben dühében azt mondogatta, hogy „most megöllek titeket”. Ezután visszahajtott a parkolóba, majd feldúltan kiugrott az autóból, a sértett felé futott, és a vascsővel fejen, majd bordatájékon ütötte a sértettet, végül a földön dulakodott vele.

A sértett a bántalmazás következtében a fejbőr repesztett sebzését, bordatörést és léprepedést szenvedett el, utóbbi miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani, lépét eltávolították.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádirata alapján a Tatabányai Törvényszék a 2023. január 12. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson a vádlottat 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért – végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabásáért – jelentett be fellebbezést, a vádlott és a védője 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék