Csolnok

Elismerést kapott Csolnok

A Szent János park kialakításáért és a Gyermek-liget fásítási programért elismerést kapott Csolnok Község Önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, a 2022. évi Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen való részvételükért.

Kolonics Péterné polgármester, Csolnok közösségi oldalán közölte, hogy a település elkötelezett a környezetszépítés terén, amely által elismerték tevékenységüket. A zsűri úgy értékelte a munkájukat, hogy a faültetéseket, a már meglévők mellé, egy újabb gyermekliget kialakításával folytatták, így 2021-ben 30 fát ültettek el.

Csolnok erőssége a közösség nagy mértékű aktivizálása, pl. közösségi szemétszedés, önkormányzati szervezéssel takarítások, diákok bevonása a közterület szépítésébe. A település tiszta, rendezett összképet mutat. Hozzátették, hogy a kialakított Szent János parkban szabadtéri színpadon kulturális események és ünnepségek, a rendezvényparkban falunap kerül megrendezésre. A településen átfolyó patak hídjait mindenhol virágosították, melyet a lakók öntöznek. Környezettudatosan a csapadékvizet egy köbméteres tartályokban gyűjtik, melyet a locsolásra használnak fel. A Bányászati emlékpark és múzeum rendezett és folyamatosan karbantartott terület.

„Engedje meg, hogy még egyszer köszönetet mondjunk azért, hogy Csolnok is részt vett a versenyen, és elkötelezetten támogatta a Virágos Magyarország verseny céljait, küldetését!” – írta a zsűri a városvezetésnek.

Borítókép, forrás: Csolnok Község hivatalos oldala

Megosztás