Hírek

Járműveket gyújtottak fel egy lábatlani telephelyen

Felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki azzal a két férfival szemben, akik lopni akartak egy lábatlani telephelyről, de zsákmány híján két gépjárművet gyújtottak fel.

A bíróság megállapította, hogy a két ittas férfi 2022. február 6-án a nyitott kapun keresztül bejutott egy lábatlani telephelyre. Az elkövetők katalizátort akart lopni, ezért egy autó alá benéztek, azonban azt azonban nem találtak, ezért odamentek a telephelyen lévő dömperhez, felmásztak rá. Az egyik férfi rábírására a másik férfi – az ügy másodrendű vádlottja – a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy rongyot, aminek következtében a munkagép kezelőtere kiégett. A rongálással okozott kár 6.000.000 forint volt.

Ezután a két férfi egy személygépkocsihoz ment, majd a felbujtó férfi rábírására a férfi a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy babaruhát, emiatt a jármű belső tere kiégett, a műanyag alkatrészek megolvadtak. A rongálással 295.500 forint kárt okoztak.

A jelentős kárt okozó rongálás bűntette és a kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül a férfiakkal szemben fejenként 1 év 6 hó – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – szabadságvesztést szabott ki, egyidejűleg kötelezte az elkövetőket, hogy fizessenek meg az egyik sértettnek 6 millió forint kártérítést. A végzés az ügy másodrendű vádlottja esetében jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott tárgyalás tartását kérte.

A felvételen az látható, amint a férfiak benéznek egy autó alá, később két füst jelzi a tűzfészkeket:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék