Csolnok

Beteg kisfiú speciális mellényére gyűjtenek a csolnokiak

Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere a település közösségi oldalán kérte meg a csolnoki lakosokat, hogy fogjanak össze és támogassák a faluban élő beteg kisfiú speciális mellényének megvásárlását.

„Tisztelt csolnoki lakosok! A falu lakói, már többször bizonyították, hogy ha baj van, képesek vagyunk az összefogásra. Sajnos ismét szükség van a segítségre. Van egy betegséggel küzdő kisfiú, Trexler Bendegúz, akinek egy speciális mellényre lenne szüksége. Ez a mellény elektromos impulzusokkal segíti a tüdő tisztulását. Az ára megközelítőleg 5 millió Ft, amit a család sajnos nem tud előteremteni. A kisfiú életét viszont jelentősen javítaná, hiszen sok problémát tudnának így kikerülni. A szülők minden felajánlást szívesen fogadnak.” – közölte a polgármester asszony.

A betegség neve egyébként cisztás fibrózis. Ez egy veleszületett, genetikai betegség, mely során a szokásostól eltérő, sűrű váladék termelődik. Elsősorban a légző- és bélrendszerben okoz problémát, de több szervet is érinthet pl. máj, hasnyálmirigy. A szervek fokozott roncsolódása transzplantációhoz vezethet. A légutakban levő váladék nehezen tud távozni, így könnyen bakteriális fertőzést okoz. A terápia során kulcsfontosságú a tüdő, légutak tisztántartása. Nem fertőző, viszont jelenleg gyógyíthatatlan betegség.

Édesanyja, Haász Barbara számlát nyitott az OTP-nél a kisfiú számára: 11773401-01915608.

Utalásnál a közlemény rovatba kérjük írják oda: ADOMÁNY.

Bízunk a közösség erejében, a segítségeket előre is köszönjük. Már alakulunk, de még szükség lenne támogatásra. Az eddigi támogatásokat nagyon szépen köszönjük.” – jegyezte meg Kolonics Péterné.

Borítókép: illusztráció (Hill-rom Vest légúti váladékürítő rendszer)
Forrás: Csolnok Község hivatalos oldala

Megosztás