Hírek

4 hasznos konyhai tipp kezdő háziasszonyok számára

A kezdő konyhatündérek számára időnként az egyszerűbb fogások is problémát okozhatnak, mivel látszólagos egyszerűségük mellett, ezek elkészítése is tartogathat nehézségeket. Jól jönnek ilyenkor a profi szakácsok, vagy tapasztalt háziasszonyok kipróbált praktikái, amelyek segítségével elkerülhetjük a buktatókat.

A cikk további részében a Borsdaralo.hu gasztromagazin szerkesztőinek közreműködésével 4 hasznos konyhai tippet mutatunk be.

A magas és könnyű tésztájú amerikai palacsinta titka

A megfelelő sütési hőmérséklet kulcsfontosságú, ha igazán szép, magas amerikai palacsintát szeretnénk sütni. Melegítsük elő a serpenyőt, az edény legyen forró, így a hő hatására szépen megemelkedik majd a palacsinta tésztája.

Arra ugyanakkor figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a serpenyő előmelegítését, mivel könnyen odaéghet a palacsinta, a belseje pedig annak ellenére is nyers marad, hogy a külseje már megégett.

Panírozás villámgyorsan

A panírozás leggyorsabb módszere, ha a lisztet, a felvert tojást, valamint a zsemlemorzsát, egy-egy magasabb, tetővel is rendelkező dobozba töltjük. Néhány zöldséget helyezzünk a dobozba, pattintsuk rá a fedőt és rázzuk meg jó alaposan. Ismételjük meg ugyanezt a tojásos, végül pedig a zsemlemorzsás dobozzal is, és már süthetjük is a zöldségeket, vagy a kisebb húsokat.

Az előbbi módszert tovább egyszerűsíthetjük, ha kevés víz hozzáadásával, a lisztből és a tojásból, egy turmixgép segítségével masszát készítünk. Akkor jó a keverék állaga, ha hígabb, mint a nokedli, de sűrűbb, mint a palacsintatészta.

Rázzuk össze a panírozandó darabokat a masszával, ezt követően pedig a zsemlemorzsával és süssük ki olajban!

Így készíthetsz selymes állagú krumplipürét

A tökéletes selymes állagú krumplipüré lelke a burgonyán túl a vaj, amely biztosítja a selymes, habos állagot, valamint gondoskodik az étel gazdag ízéről is. Nem mindegy azonban, hogy a vajat, hogyan adjuk hozzá a korábban már összetört krumplihoz!

Régóta tartja magát az a tévhit, mely szerint a forró burgonyához, meleg vajat kell hozzáadni, azért, hogy tökéletesen elkeveredjen. Jobb megoldás, ha melegítés közben, kis kockákban adagoljuk a hideg vajat, ezzel a módszerrel jelentősen növelhetjük a püré vajtartalmát.

A rizs főzési idejének csökkentése

A rizs főzési idejét jelentősen lehet csökkenteni, ha a főzés előtt beáztatjuk. Az áztatás első lépése a rizs megmosása, ezt követően 30 percig áztassuk vízbe a rizsszemeket. Az idő leteltével a szokásos módon főzzük meg a rizst.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a sütéshez és főzéshez. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Megosztás
Tegek: konyha