Hírek

Pásztorjáték Bajnán

Szép régi szokást elevenítettek fel karácsony környékén a bajnaiak, hiszen betlehemező gyerekek énekelve járták a falu utcáit, hogy meghittebbé varázsolják az ünnepeket.

A bajnai önkormányzat közösségi oldalán Lénárné Szabó Anikó és Pósa Andrea számolt be arról, egy szép régi népszokást sikerült idén feleleveníteniük, méghozzá a betlehemezést. Nagy örömükre sok lelkes gyermek jelentkezett, akik szívesen segítettek megvalósítani a pásztorjátékot. Lelkesen tanulták a szövegeket, énekeket és kitartóan járták Bajna utcáit, hogy mindenhova eljuthassanak, ahol vártak őket. „A gyermekekkel örömet, szeretetet vittünk a minket fogadók otthonába. Köszönjük a minket vendégül látóknak, hogy szeretettel fogadták a betlehemezőket! És nagyon köszönjük a gyerekeknek is, hogy újra betlehemezők járták az utcákat településünkön!” – jegyezték meg.

A pásztorjátékban szereplő gyerekek: Dienes Gergely, Dienes Zsigmond, Gazdag Zsuzsanna, Goldschmidt Tamara, Gór Evelin, Gór Gréta, Györfi Bence, Györfi Mátyás, Juhász Lili, Juhász Krisztián, Kovács Ádám, Kovács Anna, Kovács Bianka, Lehoczki Bence, Lénár Annamária, Lénár Antal, Szalczinger Liza, Szikszai Benjámin, Tóth Bertalan, Tóth Eszter, Tóth Marcell.

Fotók, forrás: Bajna Község Önkormányzatának információs oldala

Megosztás